Boeken, films en interessante links

Hieronder vind je een opsomming van boeken, films, en links die ik van harte aanbeveel. Als ik weer iets nieuws ontdek, zal ik het aan deze lijst toevoegen.

Als je wilt reageren, kan dat onder aan de pagina. Misschien heb jij hier nog mooie tips aan toe te voegen, of wil je er gewoon iets over kwijt. Dan hoor ik het graag.

Boeken

Kids’ Skills Ben Furman Een methode in kindercoaching over het omzetten van problemen naar uitdagingen.
Grenzen en kinderen Henri Cloud en John Townsend Waarom grenzen in de opvoeding niet mogen ontbreken.
Geweldloze Communicatie Marshall B. Rosenberg Dit boek gaat over communiceren zonder oordeel, vanuit empathie. Over wezenlijk contact met de ander. Over autonomie en onderlinge afhankelijkheid.   Ook in relatie tot je kind ontzettend belangrijk.
Opgroeien in vertrouwen Justine Mol Opvoeden zonder straffen en belonen. Een mooi, klein boekje, geschreven voor iedereen die te maken heeft met kinderen.  Met uitleg en voorbeelden, en alternatieven voor belonen en straffen. Ieder hoofdstuk eindigt met  oefeningen. Een boekje geschreven in de geest van Geweldloos Communiceren.

Films

To save a life zeer indrukwekkende film over wat de zelfmoord van een vriend met Jake gedaan heeft. Een film die je raakt en je doet nadenken.

Links

http://www.chris.nl/ St. Chris voor als je met levensvragen zit waar je alleen niet uitkomt (voor kinderen, jongeren en volwassenen).  Veel informatie, en een chatfunctie voor kinderen en jongeren. Ze kunnen hier anoniem hun vragen en problemen delen met een chatcoach.
Deel dit via: